De bedrijven planden in totaal 34.769 ontslagen in augustus, tegenover 41.676 in juli. De cijfers werden bekendgemaakt door het gespecialiseerde bureau Challenger, Gray & Christmas, Inc.

Het was de eerste keer sinds april dat er twee maanden op rij een daling werd vastgesteld van het aantal bedrijven dat ontslagen plant. De cijfers zijn sterker dan op de eerste oogopslag zou worden aangenomen.

John Challenger, chief executive van Challenger, Gray & Christmas, merkt op dat het aantal ontslagen nooit tot een dergelijk laag niveau terugviel na het einde van de recessie van 2001. We moeten al teruggaan naar de late jaren 90 of de vroege jaren 2000 alvorens een dergelijke daling te zien.

De bedrijven planden in totaal 34.769 ontslagen in augustus, tegenover 41.676 in juli. De cijfers werden bekendgemaakt door het gespecialiseerde bureau Challenger, Gray & Christmas, Inc. Het was de eerste keer sinds april dat er twee maanden op rij een daling werd vastgesteld van het aantal bedrijven dat ontslagen plant. De cijfers zijn sterker dan op de eerste oogopslag zou worden aangenomen. John Challenger, chief executive van Challenger, Gray & Christmas, merkt op dat het aantal ontslagen nooit tot een dergelijk laag niveau terugviel na het einde van de recessie van 2001. We moeten al teruggaan naar de late jaren 90 of de vroege jaren 2000 alvorens een dergelijke daling te zien.