Vooral bedrijven als Agnico Eagle Mines Ltd. en Yamana Gold Inc. hebben zich bijzonder actief getoond aan het overnamefront. De golf van overnames kan niet losgezien worden van de zwakte in de goudprijs in de loop van de voorbije jaren .

Middelgrote en kleinere bedrijven verkopen activa aan de grotere branchgenoten om zelf rendabel te blijven, waarbij ze eventueel zichzelf volledig in de etalage zetten. Vorig jaar liet de goudprijs de grootste daling in meer dan 30 jaar optekenen en dat is niet zonder gevolgen gebleven voor de sector van de goudmijnen.

Vooral bedrijven als Agnico Eagle Mines Ltd. en Yamana Gold Inc. hebben zich bijzonder actief getoond aan het overnamefront. De golf van overnames kan niet losgezien worden van de zwakte in de goudprijs in de loop van de voorbije jaren . Middelgrote en kleinere bedrijven verkopen activa aan de grotere branchgenoten om zelf rendabel te blijven, waarbij ze eventueel zichzelf volledig in de etalage zetten. Vorig jaar liet de goudprijs de grootste daling in meer dan 30 jaar optekenen en dat is niet zonder gevolgen gebleven voor de sector van de goudmijnen.