Opkomende markten groeien onder aanvoering van de Filippijnen, Maleisië en India. China daarentegen zal vanaf 2030 een daling laten zien, terwijl Rusland nu al krimpt.

China heeft ruim 1,3 mrd inwoners en het is dan eigenlijk ook logisch dat het inmiddels de tweede economie ter wereld is. Het aantal inwoners van China is bijna 11 maal groter dan dat van Japan.

De welvaart is volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter een stuk lager met een nationaal inkomen per hoofd van de bevolking dat 10% is van dat van Japan. Doordat de middenklasse toeneemt, kunnen de bestedingen in de opkomende markten verder toenemen.

China en India zijn nu al de grootste markten voor mobiele telefoons en China is de nummer 1 voor wat betreft autoverkopen. India zal naar verwachting volgens Theodoor Gilissen Bankiers in 2030 de grootste bevolkingsomvang ter wereld

hebben.

Opkomende markten groeien onder aanvoering van de Filippijnen, Maleisië en India. China daarentegen zal vanaf 2030 een daling laten zien, terwijl Rusland nu al krimpt. China heeft ruim 1,3 mrd inwoners en het is dan eigenlijk ook logisch dat het inmiddels de tweede economie ter wereld is. Het aantal inwoners van China is bijna 11 maal groter dan dat van Japan. De welvaart is volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter een stuk lager met een nationaal inkomen per hoofd van de bevolking dat 10% is van dat van Japan. Doordat de middenklasse toeneemt, kunnen de bestedingen in de opkomende markten verder toenemen. China en India zijn nu al de grootste markten voor mobiele telefoons en China is de nummer 1 voor wat betreft autoverkopen. India zal naar verwachting volgens Theodoor Gilissen Bankiers in 2030 de grootste bevolkingsomvang ter wereld hebben.