In de eerste zes maanden van dit jaar werden al meer dan een half miljoen huizen in beslag genomen en voor de tweede helft van het jaar wordt geen verbetering in de situatie verwacht.

Rick Sharga, senior vice president bij RealtyTrac, verwacht dan ook het totale aantal dit jaar gaat oplopen tot meer dan 1 miljoen. Daarmee zou het vorige record van meer dan 900.000 aangeslagen huizen in 2009 verbeterd worden.

Sharga, die werkzaam is voor een bedrijf gespecialiseerd in het registreren van het aantal foreclosures, spreekt van een toestand die zijn voorgaande niet heeft gekend. Het historisch gemiddelde ligt op ongeveer 100.000 per jaar, zodat we van een vertienvoudiging mogen spreken.

De banken laten momenteel eigenaars die niet meer kunnen betalen langer in hun huis zitten, maar ook die strategie blijkt niet te werken. Hieruit blijkt dat de crisis in de Amerikaanse vastgoedsector zeker nog niet achter de rug is.

In de eerste zes maanden van dit jaar werden al meer dan een half miljoen huizen in beslag genomen en voor de tweede helft van het jaar wordt geen verbetering in de situatie verwacht. Rick Sharga, senior vice president bij RealtyTrac, verwacht dan ook het totale aantal dit jaar gaat oplopen tot meer dan 1 miljoen. Daarmee zou het vorige record van meer dan 900.000 aangeslagen huizen in 2009 verbeterd worden. Sharga, die werkzaam is voor een bedrijf gespecialiseerd in het registreren van het aantal foreclosures, spreekt van een toestand die zijn voorgaande niet heeft gekend. Het historisch gemiddelde ligt op ongeveer 100.000 per jaar, zodat we van een vertienvoudiging mogen spreken. De banken laten momenteel eigenaars die niet meer kunnen betalen langer in hun huis zitten, maar ook die strategie blijkt niet te werken. Hieruit blijkt dat de crisis in de Amerikaanse vastgoedsector zeker nog niet achter de rug is.