De stijging heeft te maken met de toenemende werkloosheid, waardoor steeds meer Amerikanen niet meer in staat zijn om hun woning af te betalen. Waarschijnlijk is de piek wat betreft de foreclosures nog niet bereikt.

Dat zou pas tegen het midden van volgend jaar gebeuren. In juni stegen de foreclosures op jaarbasis met 33%. Ten opzichte van de maand voordien was er sprake van een stijging met 5%.

Uit de data blijkt dat de plannen van president Obama om de woningmarkt te ondersteunen tot dusver weinig vruchten afgeworpen hebben. Obama heeft met dat doel 50 miljard dollar beschikbaar gesteld.

In de eerste zes maanden van dit jaar werden ongeveer 1,50 miljoen Amerikaanse gezinnen met uitdrijving uit hun huis bedreigd. In juni ontvingen 336.000 huisgezinnen een zogenaamde 'foreclosure-related notice'

De stijging heeft te maken met de toenemende werkloosheid, waardoor steeds meer Amerikanen niet meer in staat zijn om hun woning af te betalen. Waarschijnlijk is de piek wat betreft de foreclosures nog niet bereikt. Dat zou pas tegen het midden van volgend jaar gebeuren. In juni stegen de foreclosures op jaarbasis met 33%. Ten opzichte van de maand voordien was er sprake van een stijging met 5%. Uit de data blijkt dat de plannen van president Obama om de woningmarkt te ondersteunen tot dusver weinig vruchten afgeworpen hebben. Obama heeft met dat doel 50 miljard dollar beschikbaar gesteld. In de eerste zes maanden van dit jaar werden ongeveer 1,50 miljoen Amerikaanse gezinnen met uitdrijving uit hun huis bedreigd. In juni ontvingen 336.000 huisgezinnen een zogenaamde 'foreclosure-related notice'