Voor het eerste semester van 2014 komen we zo op een totaal van 5.878 faillissementsuitspraken (-5% in vergelijking met 2013).

Zoals eerder bericht kunnen we spreken van een voorzichtig dalende tendens.

Met uitzondering van februari ligt het totaal aantal faillissementsuitspraken dit jaar elke maand lager dan vorig jaar toen record na record gebroken werd, al was het verschil op maandbasis soms erg miniem.

Na 6 maanden blijkt dat de meeste hoofdsectoren zich herstellen, met uitzondering van de bouw waar nog meer faillissementen werden uitgesproken dan vorig jaar tijdens het eerste semester.

Voor het eerste semester van 2014 komen we zo op een totaal van 5.878 faillissementsuitspraken (-5% in vergelijking met 2013). Zoals eerder bericht kunnen we spreken van een voorzichtig dalende tendens. Met uitzondering van februari ligt het totaal aantal faillissementsuitspraken dit jaar elke maand lager dan vorig jaar toen record na record gebroken werd, al was het verschil op maandbasis soms erg miniem. Na 6 maanden blijkt dat de meeste hoofdsectoren zich herstellen, met uitzondering van de bouw waar nog meer faillissementen werden uitgesproken dan vorig jaar tijdens het eerste semester.