Als je er vanuit gaat dat de rente niet veel verder kan dalen en de volatiliteit beperkt blijft dan is er geen reden om op korte termijn een herstel van de goudprijs te verwachten. Maar toch.

Een van de redenen waarom beleggers gëinteresseerd zijn in goud is volgens Royal Bank of Scotland het gebrek aan vertrouwen in de manier waarop centrale banken en overheden omgaan met de schuldencrisis.

En nu blijkt dat de VS de mogelijkheid heeft om één platina muntje te slaan ter waarde van $1 biljoen, dit muntje in de kluis bij de Treasury te leggen en daarmee de schuld met $1 biljoen af te laten nemen dan neemt dat vertrouwen niet toe lijkt

me.

Dit platina muntje is dan op dit moment evenveel waard als 1/9e van de goudkubus. De tegenvraag aan Warren Buffett zou volgens Royal Bank of Scotland dan ook zijn: heb je liever een goudkubus ter waarde van $1 biljoen (ruim 6,5 bij 6,5 meter) of een platina muntje met een denominatie van '$1 trillion'?

Als je er vanuit gaat dat de rente niet veel verder kan dalen en de volatiliteit beperkt blijft dan is er geen reden om op korte termijn een herstel van de goudprijs te verwachten. Maar toch. Een van de redenen waarom beleggers gëinteresseerd zijn in goud is volgens Royal Bank of Scotland het gebrek aan vertrouwen in de manier waarop centrale banken en overheden omgaan met de schuldencrisis. En nu blijkt dat de VS de mogelijkheid heeft om één platina muntje te slaan ter waarde van $1 biljoen, dit muntje in de kluis bij de Treasury te leggen en daarmee de schuld met $1 biljoen af te laten nemen dan neemt dat vertrouwen niet toe lijkt me. Dit platina muntje is dan op dit moment evenveel waard als 1/9e van de goudkubus. De tegenvraag aan Warren Buffett zou volgens Royal Bank of Scotland dan ook zijn: heb je liever een goudkubus ter waarde van $1 biljoen (ruim 6,5 bij 6,5 meter) of een platina muntje met een denominatie van '$1 trillion'?