Zoellick sprak in een interview met CNBC over een 'multi-speed recovery', waarbij de groeimarkten veel sneller groeien dan de traditionele geïndustrialiseerde landen. Die trend zal zich volgens de bankier in de komende jaren nog duidelijker aftekenen.

Het belangrijkste probleem is volgens Zoellick dat ondanks het economisch herstel de werkloosheidsgraad in de VS maar ook in Europa niet daalt. Dat maakt dat er nog steeds spanningen in het systeem zijn.

Daarnaast zijn er de begrotingsproblemen in Europa, de problemen met de lokale overheden in de Verenigde Staten, de aantrekkende inflatie in (vooral) India en China.

Zoellick sprak in een interview met CNBC over een 'multi-speed recovery', waarbij de groeimarkten veel sneller groeien dan de traditionele geïndustrialiseerde landen. Die trend zal zich volgens de bankier in de komende jaren nog duidelijker aftekenen. Het belangrijkste probleem is volgens Zoellick dat ondanks het economisch herstel de werkloosheidsgraad in de VS maar ook in Europa niet daalt. Dat maakt dat er nog steeds spanningen in het systeem zijn. Daarnaast zijn er de begrotingsproblemen in Europa, de problemen met de lokale overheden in de Verenigde Staten, de aantrekkende inflatie in (vooral) India en China.