Op de eerste plaats zijn er de kleinhandelsverkopen voor de maand juni, die waarschijnlijk voor de tweede maand op rij zijn gestegen. Daarmee zou de economische opleving opnieuw vastere vorm krijgen.

De consensusverwachting ligt bij een stijging van de kleinhandelsverkopen met 0,40%, na een toename met 0,50% in mei. Daarnaast is het ook uitkijken naar de cijfers over de industriële productie, eveneens voor de maand juni.

Hier ligt de verwachting op een daling met 0,60%, nadat in mei een daling met 1,10% werd opgetekend.

Tom Porcelli, senior econoom bij RBC Capital Markets, waarschuwt echter voor overdreven optimisme. De vraag blijft ongemeen zwak, zodat een forse opleving hoogst onwaarschijnlijk lijkt.

Vrijdag worden dan weer belangrijke cijfers over de huizenmarkt bekendgemaakt. De algemene verwachting is dat die eindelijk tekenen van uitbodeming te zien gaat geven.

Op de eerste plaats zijn er de kleinhandelsverkopen voor de maand juni, die waarschijnlijk voor de tweede maand op rij zijn gestegen. Daarmee zou de economische opleving opnieuw vastere vorm krijgen. De consensusverwachting ligt bij een stijging van de kleinhandelsverkopen met 0,40%, na een toename met 0,50% in mei. Daarnaast is het ook uitkijken naar de cijfers over de industriële productie, eveneens voor de maand juni. Hier ligt de verwachting op een daling met 0,60%, nadat in mei een daling met 1,10% werd opgetekend. Tom Porcelli, senior econoom bij RBC Capital Markets, waarschuwt echter voor overdreven optimisme. De vraag blijft ongemeen zwak, zodat een forse opleving hoogst onwaarschijnlijk lijkt. Vrijdag worden dan weer belangrijke cijfers over de huizenmarkt bekendgemaakt. De algemene verwachting is dat die eindelijk tekenen van uitbodeming te zien gaat geven.