Het begrip 'belangrijk' is natuurlijk relatief, want aandelen die in het verleden belangrijk waren, hoeven dat niet noodzakelijk in de toekomst nog te zijn. Maar het is wel zo dat wanneer een paar hoogvliegers een piek hebben bereikt een correctie om de hoek kan loeren.

Momenteel zijn er onder andere problemen met Twitter. Dit aandeel zag zijn koers na de IPO vorig jaar verdubbelen, maar de koers is recent ingestort. Ook bij Facebook, LinkedIn, Netflix, Tesla Motors enzovoort lijkt de veer te zijn gebroken. Daarnaast heeft de biotechnologie in zijn geheel een forse correctie te slikken gekregen.

Het begrip 'belangrijk' is natuurlijk relatief, want aandelen die in het verleden belangrijk waren, hoeven dat niet noodzakelijk in de toekomst nog te zijn. Maar het is wel zo dat wanneer een paar hoogvliegers een piek hebben bereikt een correctie om de hoek kan loeren. Momenteel zijn er onder andere problemen met Twitter. Dit aandeel zag zijn koers na de IPO vorig jaar verdubbelen, maar de koers is recent ingestort. Ook bij Facebook, LinkedIn, Netflix, Tesla Motors enzovoort lijkt de veer te zijn gebroken. Daarnaast heeft de biotechnologie in zijn geheel een forse correctie te slikken gekregen.