Guido Ravoet, secretaris-generaal van de European Banking Federation, waarschuwde dat enkele banken waarschijnlijk de stress tests niet met succes gaan doorstaan.

Ravoet wil dat de overheden de banken in moeilijkheden gaan bijstaan om aan bijkomend kapitaal te raken. Overheidssteun op zich is misschien niet nodig, wel kan de weg naar extra kapitaal worden getoond.

Rainer Sartoris, econoom bij HSBC Trinkaus & Burkhardt in Dusseldorf, vraagt zich af of we na de publicatie van de resultaten van de stress tests wel veel wijzer zullen zijn. We weten namelijk niet hoe streng de voorgelegde scenario's zijn.

Guido Ravoet, secretaris-generaal van de European Banking Federation, waarschuwde dat enkele banken waarschijnlijk de stress tests niet met succes gaan doorstaan. Ravoet wil dat de overheden de banken in moeilijkheden gaan bijstaan om aan bijkomend kapitaal te raken. Overheidssteun op zich is misschien niet nodig, wel kan de weg naar extra kapitaal worden getoond. Rainer Sartoris, econoom bij HSBC Trinkaus & Burkhardt in Dusseldorf, vraagt zich af of we na de publicatie van de resultaten van de stress tests wel veel wijzer zullen zijn. We weten namelijk niet hoe streng de voorgelegde scenario's zijn.