Daar kunnen verschillenden redenen voor zijn, maar feit blijft in ieder geval dat de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt er allesbehalve bemoedigend uitziet. In september 2009, op het hoogtepunt van de economische crisis, was maar 58,70% van de volwassenen aan het werk.

Meer dan drie jaar lager is dat percentage amper gestegen, hetgeen betekent dat het herstel duidelijk aan overtuigingskracht mist. Wanneer de Verenigde Staten opnieuw in een recessie zouden belanden, kan dat percentage verder gaan dalen met alle gevolgen van dien.

Daar kunnen verschillenden redenen voor zijn, maar feit blijft in ieder geval dat de situatie op de Amerikaanse arbeidsmarkt er allesbehalve bemoedigend uitziet. In september 2009, op het hoogtepunt van de economische crisis, was maar 58,70% van de volwassenen aan het werk. Meer dan drie jaar lager is dat percentage amper gestegen, hetgeen betekent dat het herstel duidelijk aan overtuigingskracht mist. Wanneer de Verenigde Staten opnieuw in een recessie zouden belanden, kan dat percentage verder gaan dalen met alle gevolgen van dien.