De verkoop van dat goud kan veel geld vrijmaken en dat geld kan worden gebruikt om de problemen in de eurozone te helpen oplossen.

Het probleem is evenwel dat de verkoop van dat goud meebrengt dat de centrale banken het definitief kwijt zijn. Bovendien kunnen de goudverkopen de goudprijs opnieuw zwaar onder druk zetten

De World Gold Council dringt daarom aan op een creatieve(re) oplossing. Er ligt in de kluizen van de centrale banken uit de eurozone naar schatting 10.000 ton opgeslagen. Een niet onaanzienlijk gedeelte daarvan bevindt zich in de kluizen van landen in moeilijkheden zoals Portugal en Italië.

Die landen zouden obligaties kunnen uitgeven die rechtstreeks worden gedekt door de goudreserves van het land in kwestie. Op die manier zouden de landen in moeilijkheden op een vrij makkelijke manier weer toegang tot de financiële markten krijgen zonder dat de goudprijs onder druk hoeft te komen staan.

De verkoop van dat goud kan veel geld vrijmaken en dat geld kan worden gebruikt om de problemen in de eurozone te helpen oplossen. Het probleem is evenwel dat de verkoop van dat goud meebrengt dat de centrale banken het definitief kwijt zijn. Bovendien kunnen de goudverkopen de goudprijs opnieuw zwaar onder druk zetten De World Gold Council dringt daarom aan op een creatieve(re) oplossing. Er ligt in de kluizen van de centrale banken uit de eurozone naar schatting 10.000 ton opgeslagen. Een niet onaanzienlijk gedeelte daarvan bevindt zich in de kluizen van landen in moeilijkheden zoals Portugal en Italië. Die landen zouden obligaties kunnen uitgeven die rechtstreeks worden gedekt door de goudreserves van het land in kwestie. Op die manier zouden de landen in moeilijkheden op een vrij makkelijke manier weer toegang tot de financiële markten krijgen zonder dat de goudprijs onder druk hoeft te komen staan.