Een maatregel die spaardeposito's (zeer) hard aanpakt , moet dan ook zeer specifiek zijn en tot geen enkele uitdeining aanleiding geven, anders zijn de negatieve consequenties veel groter dan de initieel bedoelde positieve impact.

De kans op een effectieve bankrun op alle Cypriotische banken moet niet worden uitgesloten maar kan - omwille van zijn relatief beperkte omvang in Europese context - worden opgevangen.

De werkmiddelen van de Cypriotische banken kunnen tijdelijk gestut worden door liquiditeiten die de ECB (quasi) gratis ter beschikking zal stellen.

Een uitdeining van een bankrun-scenario naar- bijvoorbeeld- Spanje zou echter fataal zijn voor de stabiliteit van de Eurozone maar de kans hierop is zeer beperkt.

Mits een betere communicatie kunnen de financiële markten wellicht gerustgesteld worden, maar het wantrouwen zal slechts geleidelijk kunnen weg deinen.

Een maatregel die spaardeposito's (zeer) hard aanpakt , moet dan ook zeer specifiek zijn en tot geen enkele uitdeining aanleiding geven, anders zijn de negatieve consequenties veel groter dan de initieel bedoelde positieve impact. De kans op een effectieve bankrun op alle Cypriotische banken moet niet worden uitgesloten maar kan - omwille van zijn relatief beperkte omvang in Europese context - worden opgevangen. De werkmiddelen van de Cypriotische banken kunnen tijdelijk gestut worden door liquiditeiten die de ECB (quasi) gratis ter beschikking zal stellen. Een uitdeining van een bankrun-scenario naar- bijvoorbeeld- Spanje zou echter fataal zijn voor de stabiliteit van de Eurozone maar de kans hierop is zeer beperkt. Mits een betere communicatie kunnen de financiële markten wellicht gerustgesteld worden, maar het wantrouwen zal slechts geleidelijk kunnen weg deinen.