De gevolgen van een dergelijke maatregel zijn nauwelijks te overzien. De consumenten gaan geen geld meer aan de kant leggen, maar uitgeven wat ze binnen krijgen in de hoop zo aan een heffing door de overheid te kunnen ontsnappen. Ze worden namelijk nu al meer dan genoeg belast.

Wanneer de spaarders het mes op de keel wordt gezet, zal dit uiteindelijk leiden tot hogere prijzen voor consumentengoederen, voor minder innovatie, voor een tragere groei van de economie en uiteindelij voor een dramatische terugval van het spaargeld dat beschikbaar zal zijn voor investeringen.

De gevolgen van een dergelijke maatregel zijn nauwelijks te overzien. De consumenten gaan geen geld meer aan de kant leggen, maar uitgeven wat ze binnen krijgen in de hoop zo aan een heffing door de overheid te kunnen ontsnappen. Ze worden namelijk nu al meer dan genoeg belast. Wanneer de spaarders het mes op de keel wordt gezet, zal dit uiteindelijk leiden tot hogere prijzen voor consumentengoederen, voor minder innovatie, voor een tragere groei van de economie en uiteindelij voor een dramatische terugval van het spaargeld dat beschikbaar zal zijn voor investeringen.