Dat kan wijzen op groeiend deflatiegevaar en op een nieuwe crisis die op ons afkomt. Een dergelijke crisis kan uiteindelijk eindigen op een heuse financiële ramp in de vorm van een nieuw 'Black Swan' gebeurtenis of een herhaling van wat gebeurde na het omvallen van Lehman Brothers.

In dat geval zouden de overheden niet langer alleen beroep doen op de obligatiehouders van landen in moeilijkheden maar zullen ook de bezitters van een bankrekening hun steentje moeten bijdragen tot het recht houden van de probleemlanden. Verstandige spaarders houden maar beter rekening met een dergelijk scenario.

Dat kan wijzen op groeiend deflatiegevaar en op een nieuwe crisis die op ons afkomt. Een dergelijke crisis kan uiteindelijk eindigen op een heuse financiële ramp in de vorm van een nieuw 'Black Swan' gebeurtenis of een herhaling van wat gebeurde na het omvallen van Lehman Brothers. In dat geval zouden de overheden niet langer alleen beroep doen op de obligatiehouders van landen in moeilijkheden maar zullen ook de bezitters van een bankrekening hun steentje moeten bijdragen tot het recht houden van de probleemlanden. Verstandige spaarders houden maar beter rekening met een dergelijk scenario.