Maar eigenlijk had de Bank of Japan dat al kunnen weten, want de Amerikaanse centrale heeft met een gelijkaardig experiment al evenmin spectaculaire resultaten weten te behalen. De economie in de Verenigde Staten herstelt met horten en stoten, veel overtuigingskracht gaat er echter niet van uit.

Dat betekent dat de recepten van de centrale banken stilaan zijn opgebruikt, zodat er uiteindelijk nog slechts eentje zal overblijven. In dat scenario zal op grote schaal het spaargeld van ons allemaal worden aangeslagen om de schuldenput te delgen en met een propere lei te herbeginnen. Achter de schermen wordt er volop aan de uitwerking van een dergelijk scenario gewerkt.

Maar eigenlijk had de Bank of Japan dat al kunnen weten, want de Amerikaanse centrale heeft met een gelijkaardig experiment al evenmin spectaculaire resultaten weten te behalen. De economie in de Verenigde Staten herstelt met horten en stoten, veel overtuigingskracht gaat er echter niet van uit. Dat betekent dat de recepten van de centrale banken stilaan zijn opgebruikt, zodat er uiteindelijk nog slechts eentje zal overblijven. In dat scenario zal op grote schaal het spaargeld van ons allemaal worden aangeslagen om de schuldenput te delgen en met een propere lei te herbeginnen. Achter de schermen wordt er volop aan de uitwerking van een dergelijk scenario gewerkt.