Ken Rogoff stelt onomwonden dat er alleen pijnlijke manieren zijn om opnieuw orde op zaken te stellen. Eigenlijk is de enige uitweg een massale schuldenherschikking gefinancierd door al wie geld bezit, meer bepaald door de midden- en de bovenklasse.

Een dergelijk scenario zal zich waarschijnlijk voltrekken zodra de crisis weer scherpere vormen aanneemt. Heel wat spaarders zijn zich nog van geen kwaad bewust, ze geloven dat alles zal koelen zonder blazen. Maar de huidige situatie roept toch op tot voorzichtigheid, want een waarschuwing afkomstig van het IMF mogen we niet zomaar langs ons neerleggen.

Ken Rogoff stelt onomwonden dat er alleen pijnlijke manieren zijn om opnieuw orde op zaken te stellen. Eigenlijk is de enige uitweg een massale schuldenherschikking gefinancierd door al wie geld bezit, meer bepaald door de midden- en de bovenklasse. Een dergelijk scenario zal zich waarschijnlijk voltrekken zodra de crisis weer scherpere vormen aanneemt. Heel wat spaarders zijn zich nog van geen kwaad bewust, ze geloven dat alles zal koelen zonder blazen. Maar de huidige situatie roept toch op tot voorzichtigheid, want een waarschuwing afkomstig van het IMF mogen we niet zomaar langs ons neerleggen.