Die alternatieven zijn een default, ofwel op een letterlijke manier als door hyperinflatie, en zo'n default valt zeker niet te verkiezen boven een confiscatie van het geld. Maar is het doorvoeren van zware besparingen een alternatief voor dergelijke zware maatregelen.

In feite niet, want besparingen kan de economie zware schade toebrengen, zo hebben we in een recent verleden geleerd. Ze zouden hogere kosten voor de consumenten, minder innovatie en een aanzienlijke schade aan de spaartegoeden toebrengen en in die zin dus een heuse ravage aanrichten.

Die alternatieven zijn een default, ofwel op een letterlijke manier als door hyperinflatie, en zo'n default valt zeker niet te verkiezen boven een confiscatie van het geld. Maar is het doorvoeren van zware besparingen een alternatief voor dergelijke zware maatregelen. In feite niet, want besparingen kan de economie zware schade toebrengen, zo hebben we in een recent verleden geleerd. Ze zouden hogere kosten voor de consumenten, minder innovatie en een aanzienlijke schade aan de spaartegoeden toebrengen en in die zin dus een heuse ravage aanrichten.