Maar als het orkest stopt met spelen, moet de rekening worden betaald. Een vaak onderschat probleem is de veroudering van de bevolking, er zijn steeds minder actieven ten opzichte van steeds meer inactieven. Dat betekent dat steeds minder schouders de lasten moeten dragen.

Tegen die achtergrond wordt het natuurlijk moeilijk om de uitstaande schulden af te betalen. Het aanslaan van ons spaargeld wordt dus onvermijdelijk en dit vanwege het demografisch probleem. Die aanslag zal gebeuren zodra blijkt dat de terugbetaling van de schulden niet meer lukt en dat zou al vrij snel kunnen gebeuren.

Maar als het orkest stopt met spelen, moet de rekening worden betaald. Een vaak onderschat probleem is de veroudering van de bevolking, er zijn steeds minder actieven ten opzichte van steeds meer inactieven. Dat betekent dat steeds minder schouders de lasten moeten dragen. Tegen die achtergrond wordt het natuurlijk moeilijk om de uitstaande schulden af te betalen. Het aanslaan van ons spaargeld wordt dus onvermijdelijk en dit vanwege het demografisch probleem. Die aanslag zal gebeuren zodra blijkt dat de terugbetaling van de schulden niet meer lukt en dat zou al vrij snel kunnen gebeuren.