De topman van de bank is inmiddels de laan uitgestuurd en nu wordt gekeken naar wie de rekening zal moeten betalen. De regering in Wenen wil ditmaal niet alleen voor de geleden schade opdraaien, ditmaal worden ook de speculanten mee in de ring getrokken.

Die hebben namelijk obligaties van Hypo-Alde-Adria-Bank onder pari gekocht, dit in de hoop dat de Oostenrijkse regering zou tussenbeide gekomen. Europa heeft zodoende een nieuwe 'template' (blauwdruk), het woord dat de Nederlander Jeroen Dijsselbloem voor het eerst in verband met Cyprus gebruikte. Het aanslaan van het spaargeld is in Oostenrijk met andere woorden begonnen.

De topman van de bank is inmiddels de laan uitgestuurd en nu wordt gekeken naar wie de rekening zal moeten betalen. De regering in Wenen wil ditmaal niet alleen voor de geleden schade opdraaien, ditmaal worden ook de speculanten mee in de ring getrokken. Die hebben namelijk obligaties van Hypo-Alde-Adria-Bank onder pari gekocht, dit in de hoop dat de Oostenrijkse regering zou tussenbeide gekomen. Europa heeft zodoende een nieuwe 'template' (blauwdruk), het woord dat de Nederlander Jeroen Dijsselbloem voor het eerst in verband met Cyprus gebruikte. Het aanslaan van het spaargeld is in Oostenrijk met andere woorden begonnen.