Bill Gross, de bekende obligatiespecialist van PIMCO, vreest daar voor. Het tijdperk is veranderd, aan de voortdurende toename van het aantal uitstaande kredieten is een einde gekomen. Maar ook aan de aantrekkelijke returns die beleggers wisten te realiseren, zou wel eens einde gekomen kunnen zijn.

De rente kan nog jarenlang laag blijven en dat zou betekenen dat obligaties weinig of niets zullen blijven opbrengen. Van een belegger of spaarder zouden in de toekomst wel eens heel andere vaardigheden gevraagd kunnen worden. Aanpassen aan een nieuw tijdperk belooft erg moeilijk te worden.

Bill Gross, de bekende obligatiespecialist van PIMCO, vreest daar voor. Het tijdperk is veranderd, aan de voortdurende toename van het aantal uitstaande kredieten is een einde gekomen. Maar ook aan de aantrekkelijke returns die beleggers wisten te realiseren, zou wel eens einde gekomen kunnen zijn. De rente kan nog jarenlang laag blijven en dat zou betekenen dat obligaties weinig of niets zullen blijven opbrengen. Van een belegger of spaarder zouden in de toekomst wel eens heel andere vaardigheden gevraagd kunnen worden. Aanpassen aan een nieuw tijdperk belooft erg moeilijk te worden.