Hij heeft namelijk zo'n blunder geslagen dat de geloofwaardigheid van de hele Eurogroep in twijfel kan worden getrokken.

De Nederlander verklaarde namelijk dat de manier waarop de Cypriotische bankencrisis wordt aangepakt een voorbeeld kan zijn van de toekomstige aanpak van crisissituaties in andere Europese landen. Of met andere woorden: bankendeposito's zijn nergens meer veilig.

Dit zou echter kunnen betekenen dat de aanpak van de crisis in de Eurozone in de toekomst op een heel andere manier kan gebeuren.

De kosten van die crisis zouden niet langer op de belastingbetaler worden onthaald, maar op degenen die de crisis hebben veroorzaakt. In het geval van Cyprus waren dat duidelijk de banken.

Hij heeft namelijk zo'n blunder geslagen dat de geloofwaardigheid van de hele Eurogroep in twijfel kan worden getrokken. De Nederlander verklaarde namelijk dat de manier waarop de Cypriotische bankencrisis wordt aangepakt een voorbeeld kan zijn van de toekomstige aanpak van crisissituaties in andere Europese landen. Of met andere woorden: bankendeposito's zijn nergens meer veilig. Dit zou echter kunnen betekenen dat de aanpak van de crisis in de Eurozone in de toekomst op een heel andere manier kan gebeuren. De kosten van die crisis zouden niet langer op de belastingbetaler worden onthaald, maar op degenen die de crisis hebben veroorzaakt. In het geval van Cyprus waren dat duidelijk de banken.