Eventuele teleurstellingen zullen worden ontvangen met nog meer scepsis op de markten, hogere "zelfbescherming" door bedrijven en gezinnen en teleurstellingen onder vrienden en vijanden van de VS.

Mohamed El-Arian, hoofdeconoom van PIMCO, merkt op dat de Amerikaanse regering met de verkiezingen op komst een home run moet slaan.

Daar rekenen de financiële markten toch alleszins op.

Gebeurt dit niet, dan kan de ontgoocheling groot zijn, met mogelijke een forse correctie tot gevolg. De twijfels over de jobcreatie en over de financiële stabiliteit gaan dan toenemen.

Eventuele teleurstellingen zullen worden ontvangen met nog meer scepsis op de markten, hogere "zelfbescherming" door bedrijven en gezinnen en teleurstellingen onder vrienden en vijanden van de VS. Mohamed El-Arian, hoofdeconoom van PIMCO, merkt op dat de Amerikaanse regering met de verkiezingen op komst een home run moet slaan. Daar rekenen de financiële markten toch alleszins op. Gebeurt dit niet, dan kan de ontgoocheling groot zijn, met mogelijke een forse correctie tot gevolg. De twijfels over de jobcreatie en over de financiële stabiliteit gaan dan toenemen.