De centrale bank trok de basisrente met een kwart procent op tot 6,75%. De meeste economen hadden verwacht dat de centrale bank de basisrente nog een tijdje ongewijzigd ging houden.

Deputy Governor Halim Alamsyah wees er op dat de consumentenprijzen in januari met 7,02% zijn gestegen. Die stijging was op de eerste plaats te danken aan de stijging van de consumentenprijzen.

De kerninflatie, dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en olieprijzen, bedroeg echter maar 4,18% ten opzichte van 4,28% de maand voordien.

Voor het volledige boekjaar wordt nog steeds een inflatie in een range van 4 tot 6% verwacht, terwijl het BBP met 6 tot 6,50% zou groeien.

De centrale bank trok de basisrente met een kwart procent op tot 6,75%. De meeste economen hadden verwacht dat de centrale bank de basisrente nog een tijdje ongewijzigd ging houden. Deputy Governor Halim Alamsyah wees er op dat de consumentenprijzen in januari met 7,02% zijn gestegen. Die stijging was op de eerste plaats te danken aan de stijging van de consumentenprijzen. De kerninflatie, dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en olieprijzen, bedroeg echter maar 4,18% ten opzichte van 4,28% de maand voordien. Voor het volledige boekjaar wordt nog steeds een inflatie in een range van 4 tot 6% verwacht, terwijl het BBP met 6 tot 6,50% zou groeien.