De angst dat de renteverhogingen en de hogere voedsel- en energieprijzen de groei en de koopkracht zullen aantasten, drukten volgens Theodoor Gilissen Bankiers het koersverloop op de financiële markten.

Ook is het economische momentum in de VS verbeterd waardoor de geldstromen weer iets zijn gekeerd richting Amerika.

Het betekent ook dat de waarderingen inmiddels zijn gedaald en de opkomende markten nu een lagere waardering hebben dan de meeste ontwikkelde landen.

Met een koers-winstverhouding van 11 en een winstgroei van ruim 20% zijn de markten naar de mening van de analisten van de bank aantrekkelijk, zeker omdat gezien alle ontwikkelingen eerder een premie te rechtvaardigen zou zijn.

De prestaties van de ondernemingen uit de opkomende markten zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers overtuigend: over de afgelopen 10 jaar lag de winstgroei met ruim 20% fors boven die van de ontwikkelde markten van 8%.

De angst dat de renteverhogingen en de hogere voedsel- en energieprijzen de groei en de koopkracht zullen aantasten, drukten volgens Theodoor Gilissen Bankiers het koersverloop op de financiële markten. Ook is het economische momentum in de VS verbeterd waardoor de geldstromen weer iets zijn gekeerd richting Amerika. Het betekent ook dat de waarderingen inmiddels zijn gedaald en de opkomende markten nu een lagere waardering hebben dan de meeste ontwikkelde landen. Met een koers-winstverhouding van 11 en een winstgroei van ruim 20% zijn de markten naar de mening van de analisten van de bank aantrekkelijk, zeker omdat gezien alle ontwikkelingen eerder een premie te rechtvaardigen zou zijn. De prestaties van de ondernemingen uit de opkomende markten zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers overtuigend: over de afgelopen 10 jaar lag de winstgroei met ruim 20% fors boven die van de ontwikkelde markten van 8%.