Daarbij hebben de analisten van de bank gekozen voor een mix van defensieve en groeiaandelen. De selectie is gebaseerd op fundamentele analyse, maar de kandidaten zijn eveneens vanuit een technisch perspectief beoordeeld.

De selectie bestaat uit tien namen en bevat zeven Nederlandse en drie buitenlandse bedrijven. Aandelen die aan het door Theodoor Gilissen Bankiers geschetste profiel voldoen zijn te vinden in defensieve sectoren zoals Gezondheidszorg (waarbinnen Roche de voorkeur heeft), Telecommunicatie (KPN), Consument Basis (CSM) en Energie (SBM Offshore).

Echter, ook in andere sectoren zijn bedrijven te vinden die in grote lijnen aan dit profiel voldoen en die op termijn zeer aantrekkelijke perspectieven bieden.

Theodoor Gilissen Bankiers denkt daarbij aan BAM en Imtech in de sector Industrie, aan DSM en Mosaic in de sector Basismaterialen, aan Inditex in de sector Consument Duurzaam en met het oog op herstel van de financiële markten werd ook financiële dienstverlener ING in de lijst opgenomen.

Voor de laatstgenoemde ondernemingen geldt dat de huidige waarderingsniveaus naar de overtuiging van Theodoor Gilissen Bankiers wel erg ver zijn doorgeschoten in het licht van de goede positionering op langere termijn.

Daarbij hebben de analisten van de bank gekozen voor een mix van defensieve en groeiaandelen. De selectie is gebaseerd op fundamentele analyse, maar de kandidaten zijn eveneens vanuit een technisch perspectief beoordeeld.De selectie bestaat uit tien namen en bevat zeven Nederlandse en drie buitenlandse bedrijven. Aandelen die aan het door Theodoor Gilissen Bankiers geschetste profiel voldoen zijn te vinden in defensieve sectoren zoals Gezondheidszorg (waarbinnen Roche de voorkeur heeft), Telecommunicatie (KPN), Consument Basis (CSM) en Energie (SBM Offshore). Echter, ook in andere sectoren zijn bedrijven te vinden die in grote lijnen aan dit profiel voldoen en die op termijn zeer aantrekkelijke perspectieven bieden. Theodoor Gilissen Bankiers denkt daarbij aan BAM en Imtech in de sector Industrie, aan DSM en Mosaic in de sector Basismaterialen, aan Inditex in de sector Consument Duurzaam en met het oog op herstel van de financiële markten werd ook financiële dienstverlener ING in de lijst opgenomen. Voor de laatstgenoemde ondernemingen geldt dat de huidige waarderingsniveaus naar de overtuiging van Theodoor Gilissen Bankiers wel erg ver zijn doorgeschoten in het licht van de goede positionering op langere termijn.