Hierbij wordt vooral een extra accent ten opzichte van de benchmark gelegd in Amerikaanse waarden en gediversifieerde Aziatische aandelenfondsen.

Europese aandelen blijven echter een groot gewicht uitmaken in de beleggingsportefeuilles, gelet op hun dominante positie in de gekozen benchmarks maar ook het geleidelijke herstel van de winstprognoses, al situeert deze zich nog bedenkelijk ver in de toekomst.

In de afgelopen periode werden door professor Stefan Duchateau vooral de posities in bedrijfsobligaties afgebouwd. Emerging bonds en High Yield bonds worden op zich niet afgebouwd maar hun looptijd wordt geleidelijk aan gereduceerd tot de 3 à 5 jaarzone.

Hierbij wordt vooral een extra accent ten opzichte van de benchmark gelegd in Amerikaanse waarden en gediversifieerde Aziatische aandelenfondsen. Europese aandelen blijven echter een groot gewicht uitmaken in de beleggingsportefeuilles, gelet op hun dominante positie in de gekozen benchmarks maar ook het geleidelijke herstel van de winstprognoses, al situeert deze zich nog bedenkelijk ver in de toekomst. In de afgelopen periode werden door professor Stefan Duchateau vooral de posities in bedrijfsobligaties afgebouwd. Emerging bonds en High Yield bonds worden op zich niet afgebouwd maar hun looptijd wordt geleidelijk aan gereduceerd tot de 3 à 5 jaarzone.