Er zijn volgens professor Stefan Duchateau redenen genoeg om de aandelenposities naar hun maximale niveaus binnen het voorziene beleggingsprofiel te brengen.

Hierbij heeft Duchateau zelfs geen specifieke geografische voorkeur. De bedrijfsresultaten in de VS lijken nog te kunnen versnellen, maar worden vanuit Europees perspectief wat minder interessant, gelet op de relatieve zwakte van de dollar.

Europese aandelen kunnen hun herstelbeweging nog verder zetten maar zijn toch op zoek naar bevestiging van hun enthousiasme op basis van een effectieve verbetering van de bedrijfsresultaten. Dit laatste merk je enkel in ... jawel... Duitsland.

Onderwegingen in Zuidoost Azië mogen geleidelijk worden weggewerkt, terwijl ook Japan terug op peil kan worden gebracht. Zowat alles dus, behoudens Zuid-Amerika, Oost-Europa en grondstoffengerelateerde waarden.

Dat de rentestijgingen even een halt zijn toegeroepen is voor Duchateau echter eerder een signaal om de laatste restposities in overheids- en bedrijfsobligaties op lange termijn af te bouwen en zich enkel te concentreren op emerging bonds.

Er zijn volgens professor Stefan Duchateau redenen genoeg om de aandelenposities naar hun maximale niveaus binnen het voorziene beleggingsprofiel te brengen. Hierbij heeft Duchateau zelfs geen specifieke geografische voorkeur. De bedrijfsresultaten in de VS lijken nog te kunnen versnellen, maar worden vanuit Europees perspectief wat minder interessant, gelet op de relatieve zwakte van de dollar. Europese aandelen kunnen hun herstelbeweging nog verder zetten maar zijn toch op zoek naar bevestiging van hun enthousiasme op basis van een effectieve verbetering van de bedrijfsresultaten. Dit laatste merk je enkel in ... jawel... Duitsland. Onderwegingen in Zuidoost Azië mogen geleidelijk worden weggewerkt, terwijl ook Japan terug op peil kan worden gebracht. Zowat alles dus, behoudens Zuid-Amerika, Oost-Europa en grondstoffengerelateerde waarden. Dat de rentestijgingen even een halt zijn toegeroepen is voor Duchateau echter eerder een signaal om de laatste restposities in overheids- en bedrijfsobligaties op lange termijn af te bouwen en zich enkel te concentreren op emerging bonds.