Bij afwezigheid van bedrijfsnieuws van betekenis moesten de aandelenmarkten het de afgelopen week doen met macro-economisch en politiek nieuws.

Zoals geschreven, drukte dit laatste vooral de Amerikaanse beurzen.

Daar stond tegenover dat (voorlopige) gegevens over het ondernemersvertrouwen over het algemeen positief waren in nagenoeg alle regio's in de wereld.

De wat hardere economische data vielen echter wat tegen en het is de vraag of ondernemers te optimistisch zijn, of dat de productie en werkgelegenheidsgegevens wat achterlopen en binnenkort gaan herstellen. ABN Amro verwacht dat dit laatste zal gaan gebeuren.

Bij afwezigheid van bedrijfsnieuws van betekenis moesten de aandelenmarkten het de afgelopen week doen met macro-economisch en politiek nieuws. Zoals geschreven, drukte dit laatste vooral de Amerikaanse beurzen. Daar stond tegenover dat (voorlopige) gegevens over het ondernemersvertrouwen over het algemeen positief waren in nagenoeg alle regio's in de wereld. De wat hardere economische data vielen echter wat tegen en het is de vraag of ondernemers te optimistisch zijn, of dat de productie en werkgelegenheidsgegevens wat achterlopen en binnenkort gaan herstellen. ABN Amro verwacht dat dit laatste zal gaan gebeuren.