De situatie dreigt alleen maar erger en erger te worden. De centrale banken zijn keer op keer gedwongen om onconventionele maatregelen te nemen omdat de politici hun verantwoordelijkheid niet opnemen en moeilijke beslissingen telkens opnieuw uit de weg gaan.

De keerzijde van de medaille wordt nu duidelijk. Hoe meer geld een bepaalde centrale bank in het systeem pompt, hoe zwaarder de nationale munt onder druk komt te staan.

De import wordt duurder, de export wordt goedkoper. Andere landen worden gedwongen om gelijkaardige maatregelen te treffen, met als gevolg dat er een gevaarlijke spiraal ontstaat.

De situatie dreigt alleen maar erger en erger te worden. De centrale banken zijn keer op keer gedwongen om onconventionele maatregelen te nemen omdat de politici hun verantwoordelijkheid niet opnemen en moeilijke beslissingen telkens opnieuw uit de weg gaan. De keerzijde van de medaille wordt nu duidelijk. Hoe meer geld een bepaalde centrale bank in het systeem pompt, hoe zwaarder de nationale munt onder druk komt te staan. De import wordt duurder, de export wordt goedkoper. Andere landen worden gedwongen om gelijkaardige maatregelen te treffen, met als gevolg dat er een gevaarlijke spiraal ontstaat.