Anderzijds is er de zeer geringe liquiditeit op de obligatiemarkt, waardoor daar niet veel beweging moet worden verwacht. Tegen die achtergrond kan de actie zich vooral op de beurzen afspelen.

De aandelenkoersen kunnen naar jaareinde toe zodoende nog stijgen, terwijl volgens Gijsels de obligatiekoersen onder druk kunnen blijven staan.

Alleen een escalatie van het Koreaans conflict - een scenario dat weinig waarschijnlijk is - kan dit scenario nog doorkruisen.

Overigens heeft Zuid-Korea een belasting op de invoer van buitenlands kapitaal doorgevoerd. In 2011 mogen meer van dergelijke maatregelen worden verwacht, ook in andere landen.

Anderzijds is er de zeer geringe liquiditeit op de obligatiemarkt, waardoor daar niet veel beweging moet worden verwacht. Tegen die achtergrond kan de actie zich vooral op de beurzen afspelen. De aandelenkoersen kunnen naar jaareinde toe zodoende nog stijgen, terwijl volgens Gijsels de obligatiekoersen onder druk kunnen blijven staan. Alleen een escalatie van het Koreaans conflict - een scenario dat weinig waarschijnlijk is - kan dit scenario nog doorkruisen. Overigens heeft Zuid-Korea een belasting op de invoer van buitenlands kapitaal doorgevoerd. In 2011 mogen meer van dergelijke maatregelen worden verwacht, ook in andere landen.