Dankzij de records in de VS durfden de schrijvers van het klassieke boek 'Dow 36.000' uit 1999 ook weer naar buiten te treden om deze voorspelling nogmaals te verdedigen.

Maar is het ook mogelijk dat de AEX weer een record laat zien?, zo vraagt RBS zich af. Dat zou dan moeten betekenen dat de AEX nu ondergewaardeerd is.

Een eenvoudige maatstaf van de waardering is de koers/winst verhouding (k/w), volgens Bloomberg is deze op dit moment 12,4 (Bloomberg, 16 april 2013).

Gemiddeld was deze verhouding de laatste vijf jaar gemiddeld ongeveer 11,5. De hoogste k/w was in deze periode 18, de

laagste 5 (afgerond).

Dankzij de records in de VS durfden de schrijvers van het klassieke boek 'Dow 36.000' uit 1999 ook weer naar buiten te treden om deze voorspelling nogmaals te verdedigen. Maar is het ook mogelijk dat de AEX weer een record laat zien?, zo vraagt RBS zich af. Dat zou dan moeten betekenen dat de AEX nu ondergewaardeerd is. Een eenvoudige maatstaf van de waardering is de koers/winst verhouding (k/w), volgens Bloomberg is deze op dit moment 12,4 (Bloomberg, 16 april 2013). Gemiddeld was deze verhouding de laatste vijf jaar gemiddeld ongeveer 11,5. De hoogste k/w was in deze periode 18, de laagste 5 (afgerond).