De aanleiding voor de onrust waren twee oude zorgen: oplaaiende inflatie in China die leidde tot angst voor renteverhogingen en forse onrust over de Ierse schuldpositie.

Dat de rente in China wat zal gaan stijgen is volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet verwonderlijk gezien het nog altijd relatief lage renteniveau en de nog altijd hoge groei.

China heeft bovendien al een aantal price caps aangekondigd, waardoor de noodzaak van forse rentestijgingen ook wat minder wordt, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.

De aanleiding voor de onrust waren twee oude zorgen: oplaaiende inflatie in China die leidde tot angst voor renteverhogingen en forse onrust over de Ierse schuldpositie. Dat de rente in China wat zal gaan stijgen is volgens Theodoor Gilissen Bankiers niet verwonderlijk gezien het nog altijd relatief lage renteniveau en de nog altijd hoge groei. China heeft bovendien al een aantal price caps aangekondigd, waardoor de noodzaak van forse rentestijgingen ook wat minder wordt, aldus nog Theodoor Gilissen Bankiers.