"Met 20 gesignaleerde overnamekandidaten verwachten wij de komende periode een potentiële verschuiving op de beurs. De afgelopen twee jaar zijn de balansen van bedrijven gaandeweg aanzienlijk sterker geworden", zegt Marco Gulpers, hoofd Benelux aandelenanalyse van ING Commercial Banking.

"Gecombineerd met historisch lage rentes en het zicht op een mogelijk economisch herstel in 2014-2015 verwachten we een heropleving van de overnameactiviteit."

Na de goede start van de markten in het eerste kwartaal, denken de ING-analisten dat een verdere stijging moet worden aangezwengeld doordat bedrijven hun winstverwachtingen verhogen.

"De verwachtingen voor de winst per aandeel van de AEX- en BEL20 aandelen zijn de afgelopen achttien maanden gedaald tot historisch lage niveaus. We verwachten dan ook dat verdere stijging van de beurs niet zal komen van verdere opgaande waarderingsniveau's maar van wpa-stijgingen," aldus Marco Gulpers.

De top picks voor dit kwartaal zijn: Ageas, Ahold, AMG, Barco, Boskalis, CSM, Melexis, Philips, PostNL en SBMO.

"Met 20 gesignaleerde overnamekandidaten verwachten wij de komende periode een potentiële verschuiving op de beurs. De afgelopen twee jaar zijn de balansen van bedrijven gaandeweg aanzienlijk sterker geworden", zegt Marco Gulpers, hoofd Benelux aandelenanalyse van ING Commercial Banking. "Gecombineerd met historisch lage rentes en het zicht op een mogelijk economisch herstel in 2014-2015 verwachten we een heropleving van de overnameactiviteit." Na de goede start van de markten in het eerste kwartaal, denken de ING-analisten dat een verdere stijging moet worden aangezwengeld doordat bedrijven hun winstverwachtingen verhogen. "De verwachtingen voor de winst per aandeel van de AEX- en BEL20 aandelen zijn de afgelopen achttien maanden gedaald tot historisch lage niveaus. We verwachten dan ook dat verdere stijging van de beurs niet zal komen van verdere opgaande waarderingsniveau's maar van wpa-stijgingen," aldus Marco Gulpers. De top picks voor dit kwartaal zijn: Ageas, Ahold, AMG, Barco, Boskalis, CSM, Melexis, Philips, PostNL en SBMO.