Patrick Moonen, Equity Strategist bij ING IM: "We verwachten een gematigde opbrengstengroei met enige margeverbreding als gevolg van lage inputkosten, vooral met betrekking tot arbeid. De rente- en afschrijvingskosten blijven laag. De inkoop van eigen aandelen zal de groei van de winst per aandeel verder opstuwen."

En verder: "Het afgelopen jaar is de wereldwijde groei van kapitaalinvesteringen afgenomen vanwege de achterblijvende economische groei, strenge kredietvoorwaarden en onzekerheid die leidde tot geld oppotten. Nu de investeringsbereidheid en -voorwaarden verbeteren, liggen er mogelijkheden voor groei, een hogere capaciteitsbezetting en - als gevolg hiervan - winstgevendheid."

Ten aanzien van belangrijke beleggingsthema's geeft ING IM aan dat Europa zal profiteren van een economische omslag en sterke winstgroei, vooral in de perifere landen. Dit - samen met de historische korting ten opzichte van de VS, een hoge

aandelenrisicopremie en een geringer systeemrisico - betekent een goed risico/rendementsprofiel.

Patrick Moonen, Equity Strategist bij ING IM: "We verwachten een gematigde opbrengstengroei met enige margeverbreding als gevolg van lage inputkosten, vooral met betrekking tot arbeid. De rente- en afschrijvingskosten blijven laag. De inkoop van eigen aandelen zal de groei van de winst per aandeel verder opstuwen." En verder: "Het afgelopen jaar is de wereldwijde groei van kapitaalinvesteringen afgenomen vanwege de achterblijvende economische groei, strenge kredietvoorwaarden en onzekerheid die leidde tot geld oppotten. Nu de investeringsbereidheid en -voorwaarden verbeteren, liggen er mogelijkheden voor groei, een hogere capaciteitsbezetting en - als gevolg hiervan - winstgevendheid." Ten aanzien van belangrijke beleggingsthema's geeft ING IM aan dat Europa zal profiteren van een economische omslag en sterke winstgroei, vooral in de perifere landen. Dit - samen met de historische korting ten opzichte van de VS, een hoge aandelenrisicopremie en een geringer systeemrisico - betekent een goed risico/rendementsprofiel.