In een interview met het bekende televisieprogramma "Squawk Box" verklaarde Shiller positieve signalen te zien op de vastgoedmarkt.

Shiller ging echter meteen op de rem staan door te verklaren in de komende vijf jaar geen spectaculaire verbetering te verwachten.

Aandelen zijn momenteel een betere investering dan vastgoed, zo luidde het advies dat Shiller aan de kijkers van het programma gaf.

Het valt namelijk nog af te wachten of de vastgoedprijzen in de Verenigde Staten zullen blijven stijgen. Op basis van de CME futures zullen de prijzen in de komende vijf jaar gemiddeld met één tot twee procent stijgen, maar hij sluit niet uit dat de prijzen met een dergelijk percentage zullen dalen.

In een interview met het bekende televisieprogramma "Squawk Box" verklaarde Shiller positieve signalen te zien op de vastgoedmarkt. Shiller ging echter meteen op de rem staan door te verklaren in de komende vijf jaar geen spectaculaire verbetering te verwachten. Aandelen zijn momenteel een betere investering dan vastgoed, zo luidde het advies dat Shiller aan de kijkers van het programma gaf. Het valt namelijk nog af te wachten of de vastgoedprijzen in de Verenigde Staten zullen blijven stijgen. Op basis van de CME futures zullen de prijzen in de komende vijf jaar gemiddeld met één tot twee procent stijgen, maar hij sluit niet uit dat de prijzen met een dergelijk percentage zullen dalen.