Buffett kan zich niet voorstellen dat er op de huidige koersniveaus beleggers zijn die de voorkeur geven aan obligaties boven aandelen. Wel beseft hij dat het vertrouwen in de economie niet zo bijster groot is.

Wie nu echter staatsobligaties koopt aan rendementen die een absoluut dieptepunt hebben bereikt, maakt volgens Buffett een zware fout. Hij geeft in de huidige omstandigheden de voorkeur aan een gespreide aandelenportefeuille.

Het is echter niet de eerste keer dat Buffett waarschuwt voor een zeepbel op de markten voor staatsobligaties. Begin vorig jaar vuurde Buffett al een gelijkaardige waarschuwing af.

Ook FDIC Chairwoman Sheila Bair sprak gisteren over "a bit of a bond bubble now", terwijl ook Goldman Sachs aangeeft dat de obligatiekoersen waarschijnlijk een piek hebben bereikt.

Buffett kan zich niet voorstellen dat er op de huidige koersniveaus beleggers zijn die de voorkeur geven aan obligaties boven aandelen. Wel beseft hij dat het vertrouwen in de economie niet zo bijster groot is. Wie nu echter staatsobligaties koopt aan rendementen die een absoluut dieptepunt hebben bereikt, maakt volgens Buffett een zware fout. Hij geeft in de huidige omstandigheden de voorkeur aan een gespreide aandelenportefeuille. Het is echter niet de eerste keer dat Buffett waarschuwt voor een zeepbel op de markten voor staatsobligaties. Begin vorig jaar vuurde Buffett al een gelijkaardige waarschuwing af. Ook FDIC Chairwoman Sheila Bair sprak gisteren over "a bit of a bond bubble now", terwijl ook Goldman Sachs aangeeft dat de obligatiekoersen waarschijnlijk een piek hebben bereikt.