Volgens de meeste analisten is het tijdstip momenteel niet zo geschikt om in aandelen te beleggen. In de Verenigde Staten dreigen de bedrijfsresultaten onder druk komen te staan. Anderzijds is de Europese schuldencrisis zeker geen stimulerende factor voor aandelenbeleggingen.

Herstel huizenmarkt China zal kopermarkt ondersteunen in tweede jaarhelft

De vraag naar koper zal groeien in de tweede helft van 2012 dankzij herstel van de huizenmarkt in China, verwacht Goldman Sachs. De bank ziet met name een herstel van de verkoopcijfers in de economisch belangrijke kustprovincies en verwacht een positief effect op de vraag van de voltooiing van huizen waarvan de bouw begon in de hausse van 2009-2011.

Chinese ondernemers iets minder pessimistisch dan verwacht

De inflatie in de eurozone kwam vorige maand volgens Royal Bank of Scotland zoals verwacht uit op 2,4 procent. Het consumentenvertrouwen hield goed stand met zelfs een lichte stijging in Duitsland en een stabilisatie in Frankrijk.

In de Verenigde Staten werd het consumentenvertrouwen gemeten volgens de University of Michigan index neerwaarts bijgesteld. De regionale Chicago PMI index kwam dan weer iets boven de verwachtingen uit.

Nog in de VS trok het aantal verkochte woningen aan en vertraagde de daling van de huizenprijzen.

De Chinese ondernemers bleken iets minder pessimistisch dan verwacht. De officiële PMI index van juni bedroeg 50,2

tegenover een verwachte 49,9. De euro veerde terug op en de goedkopere dollar gaf de meeste grondstoffen vleugels.

Volgens de meeste analisten is het tijdstip momenteel niet zo geschikt om in aandelen te beleggen. In de Verenigde Staten dreigen de bedrijfsresultaten onder druk komen te staan. Anderzijds is de Europese schuldencrisis zeker geen stimulerende factor voor aandelenbeleggingen. Herstel huizenmarkt China zal kopermarkt ondersteunen in tweede jaarhelft De vraag naar koper zal groeien in de tweede helft van 2012 dankzij herstel van de huizenmarkt in China, verwacht Goldman Sachs. De bank ziet met name een herstel van de verkoopcijfers in de economisch belangrijke kustprovincies en verwacht een positief effect op de vraag van de voltooiing van huizen waarvan de bouw begon in de hausse van 2009-2011.Chinese ondernemers iets minder pessimistisch dan verwacht De inflatie in de eurozone kwam vorige maand volgens Royal Bank of Scotland zoals verwacht uit op 2,4 procent. Het consumentenvertrouwen hield goed stand met zelfs een lichte stijging in Duitsland en een stabilisatie in Frankrijk. In de Verenigde Staten werd het consumentenvertrouwen gemeten volgens de University of Michigan index neerwaarts bijgesteld. De regionale Chicago PMI index kwam dan weer iets boven de verwachtingen uit. Nog in de VS trok het aantal verkochte woningen aan en vertraagde de daling van de huizenprijzen. De Chinese ondernemers bleken iets minder pessimistisch dan verwacht. De officiële PMI index van juni bedroeg 50,2 tegenover een verwachte 49,9. De euro veerde terug op en de goedkopere dollar gaf de meeste grondstoffen vleugels.