Op die manier zou de afhankelijkheid van buitenlandse consumenten afnemen. Dat zou zich onmiddellijk vertalen in een wijzigiging in de internationale handelsbalansen, een aantal onevenwichten zouden verdwijnen.

Volgens Verstraete worden aandelen een minder gevaarlijk onderdeel van de asset allocatie, om de simpele redenen dat alle andere activaklassen gevaarlijk(er) zijn geworden.

Hij focust zich op aandelen met een hoog dividendrendement en met een solide cash flow. Daarnaast kunnen grondstoffen bescherming bieden tegen een mogelijke crash van het systeem.

Op die manier zou de afhankelijkheid van buitenlandse consumenten afnemen. Dat zou zich onmiddellijk vertalen in een wijzigiging in de internationale handelsbalansen, een aantal onevenwichten zouden verdwijnen. Volgens Verstraete worden aandelen een minder gevaarlijk onderdeel van de asset allocatie, om de simpele redenen dat alle andere activaklassen gevaarlijk(er) zijn geworden. Hij focust zich op aandelen met een hoog dividendrendement en met een solide cash flow. Daarnaast kunnen grondstoffen bescherming bieden tegen een mogelijke crash van het systeem.