Of beter gezegd: de correlatie met de economische groei is weggevallen. In normale omstandigheden trekt de consumptie aan wanneer de economie aan de beterhand is, maar ditmaal is dat dus niet het geval. De koopkracht van de Amerikanen trekt dus niet aan.

Ari Wald, head of technical analysis bij Oppenheimer & Co., is pessimistisch over de retailsector in het algemeen en Wal-Mart in het bijzonder. Fundamenteel zit het niet goed met het bedrijf, zoals blijkt uit de waarschuwing waar Bill Simon mee uitpakte. Maar volgens Wald ligt Wal-Mart ook zwak op de chart en lijkt een koersdaling op komst.

Of beter gezegd: de correlatie met de economische groei is weggevallen. In normale omstandigheden trekt de consumptie aan wanneer de economie aan de beterhand is, maar ditmaal is dat dus niet het geval. De koopkracht van de Amerikanen trekt dus niet aan. Ari Wald, head of technical analysis bij Oppenheimer & Co., is pessimistisch over de retailsector in het algemeen en Wal-Mart in het bijzonder. Fundamenteel zit het niet goed met het bedrijf, zoals blijkt uit de waarschuwing waar Bill Simon mee uitpakte. Maar volgens Wald ligt Wal-Mart ook zwak op de chart en lijkt een koersdaling op komst.