Goldman Sachs merkt op dat de opeenvolgende quantitative easing programma's wereldwijd weinig waarde hebben overgelaten in de kredietmarkten. Peter Oppenheimer, chief global equity strategist bij Goldman Sachs, is dan ook formeel: beleggers moeten eerder rendementen zoeken bij Europese aandelen dan obligaties.

De globale economische crisis heeft de beleggers richting veilige vluchthavens als Duitse en Amerikaanse staatsobligaties, die echter weinig of niets opbrengen.

Oppenheimer wijst er op dat aandelen uit de Stoxx Europe 600, mits een zorgvuldige selectie, een jaarlijkse return van meer dan 7% kunnen opleveren, dit ondanks de economische stagnatie in de eurozone.

Het is volgens Oppenheimer vreemd dat Europese aandelen ondanks de hoge rendementen tot dusver zo'n stiefmoederlijke behandeling krijgen, de beleggers blijven een brede boog om de Europese beurzen heen te maken.

Lang zal dat volgens hem echter niet meer duren en dan zijn fors hogere koersen mogelijk. Hij gelooft Europese aandelen de nieuwe obligaties kunnen worden, 2013 kondigt zich zeer goed aan voor de Europese beurzen.

Goldman Sachs merkt op dat de opeenvolgende quantitative easing programma's wereldwijd weinig waarde hebben overgelaten in de kredietmarkten. Peter Oppenheimer, chief global equity strategist bij Goldman Sachs, is dan ook formeel: beleggers moeten eerder rendementen zoeken bij Europese aandelen dan obligaties. De globale economische crisis heeft de beleggers richting veilige vluchthavens als Duitse en Amerikaanse staatsobligaties, die echter weinig of niets opbrengen. Oppenheimer wijst er op dat aandelen uit de Stoxx Europe 600, mits een zorgvuldige selectie, een jaarlijkse return van meer dan 7% kunnen opleveren, dit ondanks de economische stagnatie in de eurozone. Het is volgens Oppenheimer vreemd dat Europese aandelen ondanks de hoge rendementen tot dusver zo'n stiefmoederlijke behandeling krijgen, de beleggers blijven een brede boog om de Europese beurzen heen te maken. Lang zal dat volgens hem echter niet meer duren en dan zijn fors hogere koersen mogelijk. Hij gelooft Europese aandelen de nieuwe obligaties kunnen worden, 2013 kondigt zich zeer goed aan voor de Europese beurzen.