Binnenlandse aandelen zijn ook populair, al is het in mindere mate. Van de ondervraagde respondenten wil 21% meer beleggen in deze nationale aandelen en 15% juist minder.

Als we dieper ingaan op de plannen van de institutionele beleggers blijkt dat zelfs als zij niet minder blootstelling willen aan vastrentende waarden, zij toch een groter deel van hun portefeuille willen beleggen in internationale aandelen en aandelen uit opkomende landen.

Elizabeth Corley, CEO van Allianz Global Investors, zegt:

"Er is de afgelopen twee jaar al veel gesproken over de grote verschuiving (great rotation), maar instituten hebben deze draai nog nauwelijks gemaakt omdat men risico wil mijden. Ons onderzoek laat zien dat er een toenemende interesse is voor risicovollere beleggingen, met name aandelen, en dat de betere economische vooruitzichten maken dat beleggers makkelijker risicopremies accepteren. In een lage-rente omgeving is het van groot belang dat institutionele beleggers actie ondernemen om de portefeuille te heroverwegen en een hoger percentage van beleggingssegmenten met een groter risico opnemen. Het is bemoedigend te zien dat beleggers nu de intentie laten zien om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Het grootste risico dat beleggers momenteel kunnen nemen is dat zij helemaal geen risico nemen."

Binnenlandse aandelen zijn ook populair, al is het in mindere mate. Van de ondervraagde respondenten wil 21% meer beleggen in deze nationale aandelen en 15% juist minder. Als we dieper ingaan op de plannen van de institutionele beleggers blijkt dat zelfs als zij niet minder blootstelling willen aan vastrentende waarden, zij toch een groter deel van hun portefeuille willen beleggen in internationale aandelen en aandelen uit opkomende landen. Elizabeth Corley, CEO van Allianz Global Investors, zegt: "Er is de afgelopen twee jaar al veel gesproken over de grote verschuiving (great rotation), maar instituten hebben deze draai nog nauwelijks gemaakt omdat men risico wil mijden. Ons onderzoek laat zien dat er een toenemende interesse is voor risicovollere beleggingen, met name aandelen, en dat de betere economische vooruitzichten maken dat beleggers makkelijker risicopremies accepteren. In een lage-rente omgeving is het van groot belang dat institutionele beleggers actie ondernemen om de portefeuille te heroverwegen en een hoger percentage van beleggingssegmenten met een groter risico opnemen. Het is bemoedigend te zien dat beleggers nu de intentie laten zien om dit ook daadwerkelijk te gaan doen. Het grootste risico dat beleggers momenteel kunnen nemen is dat zij helemaal geen risico nemen."