Daarnaast waren ook teruggedrongen promotiekosten van invloed. ABN Amro verwacht dat deze trends zich op de korte termijn zullen voortzetten.

De relatie tussen voedselprijzen en de inkomsten van consumenten keert terug naar een meer genormaliseerd niveau.

De voedselinflatie kwam in de afgelopen jaren hoger uit dan de loongroei.

Daarnaast hebben discounters zoals Aldi en Lidl een aandeel op de markt voor prijsbewuste consumenten bemachtigd.

Desondanks denkt ABN Amro dat Tesco een dominante speler zal blijven in het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel is dan ook geschikt voor beleggers op zoek naar blootstelling aan de markt voor supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. ABN Amro is koper.

Daarnaast waren ook teruggedrongen promotiekosten van invloed. ABN Amro verwacht dat deze trends zich op de korte termijn zullen voortzetten. De relatie tussen voedselprijzen en de inkomsten van consumenten keert terug naar een meer genormaliseerd niveau. De voedselinflatie kwam in de afgelopen jaren hoger uit dan de loongroei. Daarnaast hebben discounters zoals Aldi en Lidl een aandeel op de markt voor prijsbewuste consumenten bemachtigd. Desondanks denkt ABN Amro dat Tesco een dominante speler zal blijven in het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel is dan ook geschikt voor beleggers op zoek naar blootstelling aan de markt voor supermarkten in het Verenigd Koninkrijk. ABN Amro is koper.