ABN Amro handhaaft voorlopig dus een houden-advies voor Sligro en vindt de aandelen op dit niveau niet heel aantrekkelijk.

De Cash-and-carry-divisie presteerde beter in vergelijking met afgelopen jaar, wat positief is.

De autonome omzet van Sligro groeide met 1,5 procent, in een markt die naar schatting 1 procent krimpt. Hoewel de markt nog altijd terugloopt, verbetert het tempo.

Overnames (Sluis en Van Oers) hebben 16 miljoen euro bijgedragen aan de omzet van het eerste kwartaal in 2014. Rooswinkel zal vanaf het tweede kwartaal bijdragen aan de omzet en Kruidenier zal 60 tot 65 miljoen euro aan de omzet van Sligro toevoegen.

In de food retail worden vaker harde kortingen bedongen en 'full service'-supermarkten (supermarkten met een hoge mate van dienstverlening, waaronder EMTÉ) hebben het daardoor moeilijk.

ABN Amro handhaaft voorlopig dus een houden-advies voor Sligro en vindt de aandelen op dit niveau niet heel aantrekkelijk. De Cash-and-carry-divisie presteerde beter in vergelijking met afgelopen jaar, wat positief is. De autonome omzet van Sligro groeide met 1,5 procent, in een markt die naar schatting 1 procent krimpt. Hoewel de markt nog altijd terugloopt, verbetert het tempo. Overnames (Sluis en Van Oers) hebben 16 miljoen euro bijgedragen aan de omzet van het eerste kwartaal in 2014. Rooswinkel zal vanaf het tweede kwartaal bijdragen aan de omzet en Kruidenier zal 60 tot 65 miljoen euro aan de omzet van Sligro toevoegen. In de food retail worden vaker harde kortingen bedongen en 'full service'-supermarkten (supermarkten met een hoge mate van dienstverlening, waaronder EMTÉ) hebben het daardoor moeilijk.