Zonder deze heffing komt het resultaat uit op bijna USD 4,6 miljard. Toch is de onderliggende winst zwakker dan verwacht, onder andere vanwege lagere grondstofprijzen.

ABN Amro handhaaft het koopadvies en vindt het aandeel op dit niveau ondergewaardeerd.

De nettowinst kwam uit op USD 1,7 miljard. Dit is inclusief een naheffing van USD 2,5 miljard, vooral veroorzaakt door koersverschillen op de schulden en derivaten.

Als de ongelukkige timing van bewegingen van het werkkapitaal wordt weglaten, komt de operationele kasstroom uit op USD 6,9 miljard, een cijfer dat dicht tegen de verwachtingen van de bank aanligt.

ABN Amro verlaagt de vooruitzichten voor de winst per aandeel naar AUD 5,36 per aandeel. De eerste helft van dit jaar was zwakker dan verwacht en de lagere prijzen voor ijzererts spelen een grote rol in de verlaging van onze verwachtingen.

IJzererts is goed voor meer dan 80% van het bedrijfsresultaat (EBIT) in de eerste helft van dit jaar. Ook de verwachting voor 2014 is iets verlaagd naar AUD 5,64 per aandeel. De schatting voor de fair value blijft ongewijzigd op AUD 75 per aandeel.

Zonder deze heffing komt het resultaat uit op bijna USD 4,6 miljard. Toch is de onderliggende winst zwakker dan verwacht, onder andere vanwege lagere grondstofprijzen. ABN Amro handhaaft het koopadvies en vindt het aandeel op dit niveau ondergewaardeerd. De nettowinst kwam uit op USD 1,7 miljard. Dit is inclusief een naheffing van USD 2,5 miljard, vooral veroorzaakt door koersverschillen op de schulden en derivaten. Als de ongelukkige timing van bewegingen van het werkkapitaal wordt weglaten, komt de operationele kasstroom uit op USD 6,9 miljard, een cijfer dat dicht tegen de verwachtingen van de bank aanligt. ABN Amro verlaagt de vooruitzichten voor de winst per aandeel naar AUD 5,36 per aandeel. De eerste helft van dit jaar was zwakker dan verwacht en de lagere prijzen voor ijzererts spelen een grote rol in de verlaging van onze verwachtingen. IJzererts is goed voor meer dan 80% van het bedrijfsresultaat (EBIT) in de eerste helft van dit jaar. Ook de verwachting voor 2014 is iets verlaagd naar AUD 5,64 per aandeel. De schatting voor de fair value blijft ongewijzigd op AUD 75 per aandeel.