In Nederland zijn veel faillissementen. Lege restaurants en stille winkelstraten bevestigen dat beeld.

Buiten onze noorderbuur is er veel sociale onrust in landen als Spanje en Italië. Het is duidelijk crisis. In de Verenigde Staten ruziën de Democraten en Republikeinen nog altijd over de begroting.

De centrale banken zorgen via hun opkopen van schulden voor een lage rente. En dat gaat een keer helemaal fout. De gloom en doom denkers zoals Marc Faber voorspellen het allemaal. Maar met enige nuchterheid mag worden afgevraagd, waarom stijgen de aandelenmarkten dan wereldwijd?

Wat zien de huidige kopers van aandelen niet en kunnen ze niet een paar maanden wachten op wellicht lagere prijzen? Maar misschien zijn de kopers van nu diegenen die in december dachten even te moeten wachten.

Het resultaat is dat men nu gemiddeld meer moet betalen dan een eind vorig jaar.

En niet vergeten moet worden dat het jaar nu al bijna voor een kwart om is. Als de doelstelling 8% per jaar is en men heeft de cash dan ontstaat er voor de rest van 2013 een serieus probleem. Men moet nu 10,7% gaan maken de rest van het jaar.

In Nederland zijn veel faillissementen. Lege restaurants en stille winkelstraten bevestigen dat beeld. Buiten onze noorderbuur is er veel sociale onrust in landen als Spanje en Italië. Het is duidelijk crisis. In de Verenigde Staten ruziën de Democraten en Republikeinen nog altijd over de begroting. De centrale banken zorgen via hun opkopen van schulden voor een lage rente. En dat gaat een keer helemaal fout. De gloom en doom denkers zoals Marc Faber voorspellen het allemaal. Maar met enige nuchterheid mag worden afgevraagd, waarom stijgen de aandelenmarkten dan wereldwijd? Wat zien de huidige kopers van aandelen niet en kunnen ze niet een paar maanden wachten op wellicht lagere prijzen? Maar misschien zijn de kopers van nu diegenen die in december dachten even te moeten wachten. Het resultaat is dat men nu gemiddeld meer moet betalen dan een eind vorig jaar. En niet vergeten moet worden dat het jaar nu al bijna voor een kwart om is. Als de doelstelling 8% per jaar is en men heeft de cash dan ontstaat er voor de rest van 2013 een serieus probleem. Men moet nu 10,7% gaan maken de rest van het jaar.