Volgens zijn analyse (gericht op Britse en Amerikaanse aandelen) is over de afgelopen jaren een belegging in aandelen beter geweest dan obligaties. En dat ondanks de forse dalingen van de aandelenmarkten de afgelopen 10 jaar.

Het is logisch dat een instrument (een obligatie) dat de exacte waarde terugbetaalt als wordt ingelegd, het op langere termijn altijd zal verliezen van een instrument dat bij een groeiende economie in waarde kan stijgen.

In theorie mag men namelijk er vanuit gaan dat de bedrijfswinsten een gelijk deel van de eco-nomie blijven uitmaken. Winsten groeien dus en daarmee ook de economische waarde van de bedrijven.

Een aandelenbelegging is er een op langere termijn. Enorme schokken zoals die van 5 jaar geleden vallen simpelweg niet te voorspellen.

Immers wat we overal lezen is dat het wellicht anders was verlopen als Barclay's wel toestemming had gekregen om Lehman over te nemen.

Aandelenindices in Europa staan op gelijk niveau als vijf jaar geleden. Bedrijven hebben in die jaren winst geboekt dus men kan niet spreken van een te hoge waardering nu.

Beleggers in de Verenigde Staten zijn ruimschoots beloond voor hun geduld. De beloning voor Europese aandelen zit eraan te komen.

Volgens zijn analyse (gericht op Britse en Amerikaanse aandelen) is over de afgelopen jaren een belegging in aandelen beter geweest dan obligaties. En dat ondanks de forse dalingen van de aandelenmarkten de afgelopen 10 jaar. Het is logisch dat een instrument (een obligatie) dat de exacte waarde terugbetaalt als wordt ingelegd, het op langere termijn altijd zal verliezen van een instrument dat bij een groeiende economie in waarde kan stijgen. In theorie mag men namelijk er vanuit gaan dat de bedrijfswinsten een gelijk deel van de eco-nomie blijven uitmaken. Winsten groeien dus en daarmee ook de economische waarde van de bedrijven. Een aandelenbelegging is er een op langere termijn. Enorme schokken zoals die van 5 jaar geleden vallen simpelweg niet te voorspellen. Immers wat we overal lezen is dat het wellicht anders was verlopen als Barclay's wel toestemming had gekregen om Lehman over te nemen. Aandelenindices in Europa staan op gelijk niveau als vijf jaar geleden. Bedrijven hebben in die jaren winst geboekt dus men kan niet spreken van een te hoge waardering nu. Beleggers in de Verenigde Staten zijn ruimschoots beloond voor hun geduld. De beloning voor Europese aandelen zit eraan te komen.