Op de beurs van Frankfurt noteerde het aandeel van Lufthansa kort na de middag ongeveer 4 procent in het rood op 13,21 euro. Volgens een beursmakelaar speelt de maatschappij door de crash ook haar reputatiebonus van erg veilige luchtvaartmaatschappij kwijt.

Het aandeel Airbus Group stond op hetzelfde moment ongeveer 2 procent in het rood, op 58,95 euro. De A320-familie, voor middellange afstand, is de belangrijkste productlijn van de groep. In december stortte een A320 van de maatschappij AirAsia neer in de Javazee. Daarbij kwamen de 162 inzittenden om het leven.

Bij de crash kwamen vermoedelijk alle 148 inzittenden om het leven. (Belga/NS)

Op de beurs van Frankfurt noteerde het aandeel van Lufthansa kort na de middag ongeveer 4 procent in het rood op 13,21 euro. Volgens een beursmakelaar speelt de maatschappij door de crash ook haar reputatiebonus van erg veilige luchtvaartmaatschappij kwijt. Het aandeel Airbus Group stond op hetzelfde moment ongeveer 2 procent in het rood, op 58,95 euro. De A320-familie, voor middellange afstand, is de belangrijkste productlijn van de groep. In december stortte een A320 van de maatschappij AirAsia neer in de Javazee. Daarbij kwamen de 162 inzittenden om het leven. Bij de crash kwamen vermoedelijk alle 148 inzittenden om het leven. (Belga/NS)