De volumedaling was volgens Theodoor Gilissen Bankiers veel groter dan verwacht en werd veroorzaakt door dalingen van 10% in West-Europa, 12% in Oost-Europa en 16% in Amerika.

In Afrika stegen de volumes met 16% en in Azië met ruim 3%. De beperkte winstdaling in verhouding tot de volumedaling is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een knappe prestatie omdat de bierbusiness een volumebusiness is.

Het lijkt erop dat Heineken flink in de kosten heeft gesneden. Bij de jaarcijfers maakte het bedrijf bekend dat het twee nieuwe kostenbesparingsprogramma's heeft ingevoerd: H4C2 (Hunt for Cash 2) en TCM (Total Cost Management).

Heineken krijgt een verkoopadvies van Theodoor Gilissen Bankiers omdat het bedrijf handelt tegen een gemiddelde waardering terwijl het een lager dan gemiddeld groeipotentieel heeft.

De taxatie van de bank wat betreft de winst per aandeel voor 2009 is Eur 1,69 per aandeel tegen een consensus van Eur 2,10.

De volumedaling was volgens Theodoor Gilissen Bankiers veel groter dan verwacht en werd veroorzaakt door dalingen van 10% in West-Europa, 12% in Oost-Europa en 16% in Amerika. In Afrika stegen de volumes met 16% en in Azië met ruim 3%. De beperkte winstdaling in verhouding tot de volumedaling is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een knappe prestatie omdat de bierbusiness een volumebusiness is.Het lijkt erop dat Heineken flink in de kosten heeft gesneden. Bij de jaarcijfers maakte het bedrijf bekend dat het twee nieuwe kostenbesparingsprogramma's heeft ingevoerd: H4C2 (Hunt for Cash 2) en TCM (Total Cost Management). Heineken krijgt een verkoopadvies van Theodoor Gilissen Bankiers omdat het bedrijf handelt tegen een gemiddelde waardering terwijl het een lager dan gemiddeld groeipotentieel heeft.De taxatie van de bank wat betreft de winst per aandeel voor 2009 is Eur 1,69 per aandeel tegen een consensus van Eur 2,10.